Z Uniwersytetem Gdańskim:

We współpracy z Uniwersytetem Gdańskim organizujemy międzynarodowe sympozja naukowe, które cieszą się bardzo dużym zainteresowaniem środowiska specjalistów, naukowców oraz rodziców dzieci z autyzmem.

Współpracujemy także w zakresie studiów podyplomowych:

• Studia Podyplomowe „Stosowana Analiza Zachowania – terapia spektrum zaburzeń autystycznych” posiadają status studiów kwalifikacyjnychWięcej informacji TUTAJ
  • Studiów Podyplomowych „Wczesne wspomaganie oraz edukacja i terapia dzieci i młodzieży z zaburzeniami rozwoju” posiadają status studiów kwalifikacyjnychWięcej informacji TUTAJ  oraz staży dla studentów.

Z Politechniką Gdańską:

Współpracujemy z Wydziałem Elektroniki, Telekomunikacji i Informatyki realizując projekty dot. tworzenia innowacyjnych aplikacji na tablety stosowanych w terapii osób z autyzmem (aplikacja „Przyjazny Plan” jest już szeroko stosowana) Więcej informacji informacji o wciąż rozwijających się projektach TUTAJ

Z Uniwersytetem Oslo and Akershus University College of Applied Sciences.

Prowadzimy stałą współpracę naukową, w ramach której przygotowywane są prace doktorskie pracowników IWRD. Więcej informacji o tej placówce TUTAJ