Klub Przyjaciół IWRD (Klub) jest niezależną i nieformalną grupą, powołaną z inicjatywy rodziców dzieci z autyzmem, będących podopiecznymi Fundacji Instytut Wspomagania Rozwoju Dziecka (IWRD).

Cele powstania Klubu:

• wzajemne wspieranie, wymiana doświadczeń i informacji,
  • działanie na rzecz rozwoju i promocji IWRD,
  • działanie na rzecz podnoszenia świadomości społecznej na temat autyzmu.

Członkami Klubu Przyjaciół IWRD mogą zostać rodzice dzieci uczęszczających do Przedszkola Specjalnego dla Dzieci z Zaburzeniem Autystycznym oraz Przedszkola Integracyjnego „Bajkowa Akademia”, prowadzonych przez IWRD. Ponadto członkostwo w Klubie jest otwarte dla innych członków rodzin, przyjaciół, znajomych oraz opiekunów dzieci i innych osób, które łączy gotowość do współdziałania na rzecz realizacji postawionych celów.

Członkowie Klubu zobowiązują się do:

• zaangażowania na rzecz rozwoju i promocji IWRD oraz podnoszenia świadomości społecznej nt. autyzmu, w miarę własnych możliwości,
  • uczestniczenia w spotkaniach Klubu, w miarę własnych możliwości,
  • bezinteresownego dzielenia się swoimi doświadczeniami i informacjami.

Fundacja IWRD wspiera działalność Klubu i udostępnia salę na potrzeby spotkań Klubu w swojej siedzibie.

Informacje dot. terminów spotkań Klubu dostępne na FB:

Zainteresowanych członkostwem w Klubie zapraszamy do kontaktu: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.