Doceniając dotychczasowe zaangażowanie Pani Katarzyny Zielińskiej w różne kampanie społeczne, zwróciliśmy się właśnie do niej z prośbą o udzielenie nam wsparcia w naszych działaniach. Pani Katarzyna jest osobą o ogromnej wrażliwości na drugiego człowieka i wielkiej energii do podejmowania wyzwań. Jest nam wyjątkowo miło, że przyjęła naszą propozycję i została Ambasadorką Fundacji. Cieszymy się na współpracę – w planach mamy wiele wspólnych przedsięwzięć.

LIST OD NASZEJ AMBASADORKI:

Szanowni Państwo,

Tytuł Ambasadora Fundacji Instytut Wspomagania Rozwoju Dziecka to dla mnie ogromne wyróżnienie. Swoją aktywność na jej rzecz będę traktowała jako misję. Chciałabym, by świadomość naszego społeczeństwa dotycząca autyzmu była pozbawianiu lęku i stereotypów. Edukacja na temat autyzmu jest bardzo ważna. Ale będę też Fundację wspierać w innych możliwych zakresach. Tylko pełne zaangażowanie ma sens.

Katarzyna Zielińska,
Aktorka, Ambasadorka Fundacji Instytut Wspomagania Rozwoju Dziecka

Media o współpracy Fundacji IWRD i naszej Ambasadorki:

KZ1
KZ2
KZ3
KZ4

Nasza Ambasadorka Katarzyna Zielińska już po raz trzeci przygotowała prezenty dla naszych podopiecznych. 13 grudnia br. przyjechała, aby wręczyć dzieciom prezenty, spędzić z nimi trochę czasu i przekonać się, jakie wspaniałe robią postępy. Dyrektor Fundacji dr Anna Budzińska wręczyła Ambasadorce wyjątkowy medal naszego 10-lecia!

Fotorelacja na fb: https://www.facebook.com/iwrdpl/

Przy obecnym dramatycznym wzroście występowania autyzmu, jest on i będzie coraz bardziej częścią naszej rzeczywistości. Dlatego istnieje ogromna potrzeba edukowania o autyzmie, aby wiedza docierała przede wszystkim do rodziców i osób, które sprawują opiekę nad małymi dziećmi. Bowiem im wcześniej postawiona diagnoza autyzmu i wdrożona właściwa terapia, tym większe szanse na uzyskanie poprawy funkcjonowania dziecka, czy nawet wyrównanie deficytów rozwojowych. Trzeba szerzyć wiedzę zarówno o tym czym jest autyzm i jak go rozpoznać, ale też o skutecznej terapii, a ponadto walczyć ze stereotypami i budować postawy tolerancji. W takich właśnie działaniach Katarzyna Zielińska wspiera nas od 2 lat.

Przypominamy, że wystąpiła także w filmie o IWRD:

Katarzyna Zielińska podkreśliła, że jest pod ogromnym wrażeniem działań Fundacji, przede wszystkim jakości i efektów terapii dla dzieci z autyzmem oraz zaangażowania i profesjonalizmu zespołu terapeutów. Zwróciła też uwagę, że IWRD wciąż się rozwija, prowadzi badania naukowe, szkoli specjalistów. Ponadto dzieli się swoimi dobrymi praktykami tworząc sieć rekomendowanych placówek terapeutycznych, przez co coraz więcej dzieci ma dostęp do dobrej i skutecznej terapii.

- Okres świąteczny to czas spotkań rodzinnych. To czas kiedy dajemy i przyjmujemy prezenty. Kiedy poświęcamy sobie i swoim bliskim więcej czasu i chętniej słuchamy siebie nawzajem. Pochylamy się nad problemami potrzebujących. Zatem to wyjątkowo dobry czas, aby o problematyce autyzmu przypomnieć i podarować coś wyjątkowego: wspomóc osobę z autyzmem, czy organizację niosącą im pomoc – jak Fundacja Instytut Wspomagania Rozwoju Dziecka w Gdańsku – zachęca gorąco Nasza Ambasadorka!

W tym roku Katarzyna Zielińska przygotowała prezenty z (tradycyjnie już) Muppetshop oraz ze sklepem internetowym projektogram.pl - DZIĘKUJEMY!

Nasza Ambasadorka Kasia Zielińska wraz ze sklepami: Muppetshop, La Milleu oraz F&F przygotowała fantastyczne prezenty świąteczne dla naszych podopiecznych! Dzieci z wielką radością rozpakowały prezenty. Pięknie dziękujemy! Realcja na naszym FB: https://www.facebook.com/iwrdpl/

18 czerwca odwiedziła nas nasza Ambasadorka Katarzyna Zielińska! Pani Kasia była pod wielkim wrażeniem IWRD, ale przede wszystkim jej serce zdobyły nasze wspaniałe dzieci. W prezencie od Pani Kasi i od Muppetshop dzieci otrzymały piękne książeczki, które z wielką radością wspólnie z Panią Kasią oglądały i czytały. Dziękujemy!!!

Po spotkaniu z przedszkolakami Dyrektor Fundacji IWRD dr Anna Budzińska przedstawiła Pani Kasi prezentację nt. działalności Fundacji oraz autyzmu i terapii stosowanej w IWRD. Wspólnie z naszą Ambasadorką oraz DDS Poland przygotowujemy film o IWRD – tego samego dnia odbyły się nagrania do filmu.

Więcej informacji na naszym profilu na facebooku:

Pani Katarzyna Zielińska wspólnie z właścicielkami salonu Muppetshop sprezentowały podopiecznym Przedszkola Specjalnego dla Dzieci z Zaburzeniem Autystycznym świąteczne paczki. Zabawki były prześliczne, a dzieci bardzo zadowolone. Otrzymaliśmy też list z życzeniami świątecznymi od od naszej Ambasadorki!