Stale wspierają Fundację IWRD

Fundacja Barbary Piaseckiej Johnson

Fundacja Barbary Piaseckiej Johnson wspiera finansowo IWRD od momentu powstania w 2005 roku. Dzięki stałej pomocy nasza Fundacja może rozwijać swoją działalność statutową. Śp. Barbara Piasecka Johnson oraz Fundacja Barbary Piaseckiej Johnson są fundatorami i sponsorami budowy obecnej siedziby Instytutu Wspomagania Rozwoju Dziecka, gdzie mieści się Przedszkole Specjalne dla Dzieci z Zaburzeniem Autystycznym, przy ul. Malczewskiego 139 w Gdańsku.

Gmina Miasta Gdańska

Gmina Miasta Gdańska wsparła projekt budowy Przedszkola Specjalnego dla Dzieci z Zaburzeniem Autystycznym przez przekazanie w drodze darowizny działek przy ul. Malczewskiego 139 w Gdańsku. Ponadto od Gminy otrzymujemy stale dotacje oświatowe na działalność naszych przedszkoli.

www.gdansk.pl

W ciągu ostatnich 5 lat wsparli Fundację IWRD

ClickMeeting

ClickMeeting jest partnerem technologicznym Fundacji IWRD. Dzięki niemu uzyskaliśmy dostęp do technologii, dzięki której możemy organizować konferencje, webinary i spotkania nawet dla kilku tysięcy uczestników. ClickMeeting wyróżnia się przy tym wieloma użytecznymi dla prezenterów funkcjami, prostym interfejsem oraz bardzo dobrą jakością transmisji.

www.clickmeeting.com

Phoenix Professional Audio GmbH

Phoenix Professional Audio GmbH podarował oraz zainstalował w Fundacji profesjonalne nagłośnienie sali konferencyjnej. Będzie ono wykorzystywane w uroczystościach, zabawach dzieci i szkoleniach organizowanych przez IWRD.

www.phoenix-pa.com
Jit Team

Jit Team podarował Fundacji 5 nowych, pięknych laptopów. Posłużą one do terpii dzieci z autyzmem, do przygotowywania programów edukacyjnych oraz prowadzenia szkoleń.

www.jit.team
Fundacja Neuca dla Zdrowia

Fundacja Neuca dla zdrowia w sposób szczególny wsparła IWRD podczas pandemii Covid 19 wyposażając terapeutów i pracowników IWRD w środki osobistej. Neuca hojnie angażuje się także w inne działania na rzecz dzieci z autyzmem.

www.fundacjaneuca.pl
Bayer Polska

Bayer Polska wielokrotnie przekazał Fundacji środki na zakup pomocy dydaktycznych, dla dzieci z naszego przedszkola. Dzięki pomocy Bayer Polska mogliśmy zakupić multimedialne pomoce naukowe, gry, zabawki, książki, sprzęt do sali ćwiczeń czy środki dezynfekcyjne. Ponadto z funduszy zebranych przez pracowników gdańskiego oddziału Firmy podczas zbiórki charytatywnej mogliśmy zakupić piękną tablice multimedialną.

www.bayer.com/pl
G58 Design

G58 wspiera działalność Fundacji poprzez doradztwo i usługi w zakresie promocji – zdjęcia, ulotki, spoty, filmy.

www.g58.pl
Hotel Sheraton w Sopocie

Hotel Sheraton w Sopocie wspiera działalność Fundacji pomagając organizować konferencje naukowe z udziałem zagranicznych gości poświęcone tematyce autyzmu oraz aukcje charytatywne. Zaprasza również naszych podopiecznych na ciekawe spotkania w swojej sali zabaw.

www.sheraton.pl/sopot/
Akademia Sztuk Pięknych w Gdańsku

Uczelniana Rada Samorządu Studenckiego Akademii Sztuk Pięknych w Gdańsku wsparła zakup pomocy dydaktycznych i sprzętu elektronicznego pomocnych w prowadzeniu terapii dzieci z autyzmem.

www.asp.gda.pl

Darowizny pieniężne na cele statutowe Fundacji przekazali również:

• Cooperativa Sociale Voce
  • Dekpol Spółka Akcyjna
  • Agnieszka Maria Mroczkiewicz
  • Jacek Durlik
  • Agnieszka Kuchta
  • DDS Poland
  • Renata Mojsa-Ossowska
  • Edyta Korycka
  • Instytut Rozwoju Edukacji- Fundacja im. Adama Mysiora

Zapraszamy - dołącz do grona naszych darczyńców i pomóż dzieciom z autyzmem zbudować lepsze życie!

Już teraz możesz wesprzeć działalność Fundacji – Instytut Wspomagania Rozwoju Dziecka przez:

• wpłatę na konto bankowe Fundacji – Instytutu Wspomagania Rozwoju Dziecka:
    PKO BP: 23 1020 1811 0000 0402 0113 0012
  • Link do szybkiej płatności można znaleźć tutaj.
  • darowizny rzeczowe dla Podopiecznych Fundacji w postaci zabawek, pomocy naukowych, materiałów biurowych, komputerów oraz komputerowych programów edukacyjnych
  • darmowe wykonywanie różnorodnych usług dla Instytutu np. drukowanie materiałów informacyjnych

Dokonując wpłaty, oprócz kwoty i numeru naszego konta należy podać pełną nazwę naszej Fundacji (Fundacja – Instytut Wspomagania Rozwoju Dziecka), swoje dane (imię i nazwisko), a także tytuł wpłaty (proponujemy zapis: "darowizna na cele statutowe") - taki zapis jest wystarczający, aby odliczyć darowiznę od dochodu. Jeżeli chcesz w rocznym zeznaniu podatkowym odliczyć darowiznę od swojego dochodu i zapłacić dzięki temu niższy podatek dochodowy, zachowaj dowód wpłaty na wypadek kontroli urzędu skarbowego.