dr Anna Budzińska, psycholog.

Twórca i dyrektor Instytutu Wspomagania Rozwoju Dziecka w Gdańsku, placówki będącej repliką Princeton Child Development Institute w USA. Wykładowca na Uniwersytecie Gdańskim, Gdańskim Uniwersytecie Medycznym.

IWRD od 2005 roku zajmuje się wszechstronną pomocą osobom z autyzmem i ich rodzinom, uczy i szkoli specjalistów z kraju i Europy, Współautorka platformy edukacyjnej „Kwadrans dla terapii”, wykładowca akademicki, wykłada na studiach dziennych i podyplomowych na Uniwersytecie Gdańskim, na studiach podyplomowych na Gdańskim Uniwersytecie Medycznym, autorka wielu artykułów naukowych oraz publikacji pomagających w prowadzeniu terapii. Organizuje sympozja, uczestniczy i prezentuje wyniki badań własnych na wielu konferencjach w Polsce, Europie i w USA.