Adam Korol Ambasadorem IWRD

Adam Korol jest utytułowanym sportowcem, absolwentem Akademii Wychowania Fizycznego w Gdańsku, wioślarzem, czterokrotnym mistrzem świata (2005, 2006, 2007, 2009) a także Europy (2010) i mistrzem olimpijskim z Pekinu w czwórce podwójnej (2008). Był również brązowym medalistą Mistrzostw Świata w dwójce podwójnej (1998) oraz wicemistrzem świata (2002) i brązowym medalistą Mistrozstw Świata (2003) w czwórce podwójnej.

Adam Korol był także Ministrem Sportu i Turystyki w 2015 roku oraz członkiem Komisji Kultury Fizycznej, Sportu i Turystyki oraz Komisji Edukacji, Nauki i Młodzieży w Sejmie VIII kadencji. W 2008 roku został odznaczony Krzyżem Kawalerskim Orderu Odrodzenia Polski. Aktywnie działa na rzecz edukacji i promocji sportu, wspiera wiele inicjatyw na rzecz sportu i sportowej edukacji.

Nasza wspólpraca z panem Adamem Korolem zaczęła się w marcu 2019 roku od przyjęcia przez niego zaproszenia do pełnienia roli ambasadora Niebieskich Igrzysk

Pierwsze Niebieskie Igrzyska odbyły się 2 kwietnia 2019, a Pan Adam Korol był wspaniałym ambasadorem tego wydarzenia. W czasie imprezy uścisnął setki dłoni, dodawał sportowego ducha i wręczył 132 medale wszystkim zawodnikom.

Wręczenie koszulki przyjaciela Niebieskich Igrzysk 2019

Ceremonia Wręczania Medali 2019

Adam Korol i dr Anna Budzińska

17 kwietnia 2019 Adam Korol odwiedził nasz Instytut, by zapoznać się z prowadzoną przez naszą fundację działalnością i zobaczyć jak zorganizowana jest u nas terapia dzieci z autyzmem. W trakcie tej wizyty był bardzo zainteresowany wszystkimi aspektami terapii, a nasze dzieci bardzo go polubiły.
Cieszymy się niezmiernie, że Pan Adam Korol zgodził się kontynuować naszą współpracę i został Ambasadorem Instytutu Wspomagania Rozwoju Dziecka.

Wizyta Pana Adama Korola w Instytucie Wspomagania Rozwoju Dziecka